Search
Close this search box.

Slik vedlikeholder du garasjeporten

Garasjeporten trenger både rengjøring og smøring, men ting kan faktisk gjøre mer skade enn nytte. sett av litt tid til vedlikehold av garasjeporten.
Garasjeporten trenger både rengjøring og smøring, men ting kan faktisk gjøre mer skade enn nytte.

Det er en god investering å sette av litt tid til vedlikehold av garasjeporten. Med det kan du øke portens levetid med flere år, unngå irriterende knirkelyder og ha en ren og fin garasjeport som pryder oppkjørselen.

Les våre tips og råd nedenfor, og last ned Hörmanns VEDLIKEHOLDSGUIDE

Unngå høytrykkspyler på garasjeporten

La oss starte med det viktigste. Du bør ikke vaske garasjeporten på samme måte som du rengjør huset. Mange bruker høytrykkspyler sammen med sterke vaskemidler på husveggene, men denne fremgangsmåten kan skade overflatebehandlingen på garasjeporten. Du risikerer derfor at garasjeporten mister litt av glansen.

Vask porten med svamp og mildt såpevann

Med garasjeporten vil spyling med hageslangen ta det meste av skitten, og deretter, for en mer grundig vask, bør du bruke en god svamp og mildt såpevann uten slipemiddel. Har du en flaske grønnsåpe stående, kan du bruke den, eller en god bil-sjampo. Noen porter kan også poleres eller vokses, men før du gjør dette bør du være sikker på at din garasjeport har belegg som tåler slik behandling.

Vedlikehold av mekanismer

Når overflaten har fått seg en god vask, står mekanismen og det tekniske for tur. På innsiden av porten finnes mange bevegelige deler, som hengsler, hjul, skinner og fjærer. Disse trenger også litt kjærlighet. Mekanismer trenger smøring én gang i året, slik at porten ikke stopper under åpning og lukking.

Bruk sprayfett til smøring

Før mekanismer i porten kan smøres, bør alt være fritt for støv og skitt, for ellers vil dette sette seg i smøringen. Bruk sprayfett som holder seg flytende, og fungerer innenfor -30 til +50 grader. Du bør smøre skinner, fjærer, beslag og hjulakslinger.

Følger du disse rådene, vil garasjeporten både fungere godt og se bra ut i mange år.