Search
Close this search box.

10 tips til deg som skal ha ny garasjeport

Synes du det er vanskelig å vite hva du skal legge vekt på når du skal velge garasjeport? Det er tross alt noe man ikke gjør så altfor ofte, så det er lurt å gå grundig til verks.
Hörmann garasjeport

1. Hva er garantitiden på garasjeporten?

Norske forhold er krevende, med store svingninger i temperatur og værforhold. I tillegg skal garasjeporten tåle bruk flere ganger hver dag. Velg derfor en kjent produsent og utvikler med lang erfaring, som også gir gode garantier.

2. Se og prøv produktet

Det er enklere å få en følelse av kvaliteten når det er noe du kan ta og føle på. Velg en forhandler med utstilling, så kan du få både sett og prøvd produktene.

3. Vær nøye med design og farge

Det er viktig at garasjeporten står i stil med huset. Velg derfor dekor, overflate og farge som passer til akkurat ditt hus og gårdsrom.

4. Hvilken portåpner trenger du?

Portåpnere finnes i ulike varianter, og det er forskjellige faktorer som er med på å bestemme hvilken som passer best til din garasje og ditt bruk. Har du en liten eller stor port? Vil den bli mye eller lite brukt? Dette er vesentlig, og hjelper deg med å velge en port som dekker dine behov.

5. Brukes garasjen til mer enn parkering?

Det er ikke alle som bruker garasjen til kun å oppbevare bilen mellom kjøreturene. Kanskje skal du bruke rommet som et verksted eller hobbyrom? I så fall er det viktig at porten holder på varmen hele året gjennom, og du trenger en garasjeport med isolering.

6. Går du mye inn og ut av garasjen?

Garasjeporten tar naturligvis ikke skade av å bli åpnet og lukket, men av praktiske hensyn bør du velge en sidedør dersom du har plass. Denne bør dessuten ha lik dekor, overflate og farge som porten, slik at du får et helhetlig uttrykk. Hvis du ikke ønsker eller har plass til et ekstra hull i garasjeveggen, kan en gang-dør i selve porten også være et alternativ.

7. Garasjeport i stål eller tre?

Stål krever mindre vedlikehold, og det har lenger levetid enn tre. Her koker det ned til hvilken overflate som vil passe best til akkurat ditt behov.

8. Tenk på sikkerheten

Unngå faren for klemskader ved å velge en garasjeport som stopper automatisk så fort den møter motstand. Det anbefales også at porten har god fjærbruddsikringen, slik at ved et eventuelt fjærbrudd stoppes porten automatisk, og portbladet faller ikke ned.

9. Hvem bør montere garasjeporten?

Det er alltid en god idé å vurdere bruk av fagfolk til montering. Da kan du føle deg trygg på at det blir fagmessig utført, i tillegg til at du har ett trygt kontaktledd både underveis i kjøpet og dersom det skulle oppstå problemer i etterkant.

10. Sikker leveranse fra en grundig leverandør

Alle som har litt erfaring med oppussing i en eller annen form, vet at byggets vinkler har en tendens til ikke å være helt 90 grader. Velg derfor en forhandler som kommer på befaring og kontrollmåler før bestilling.